Gersagerparkens Modeljernbane.

Gersagerparkens Modeljernbane havde åbent hus i week-enden 11 - 12 september 2010 i anledning af klubbens 25års jubilæum. Jan og Flemming tog til Sjælland for at besøge og bese klubben. Vi overnattede hos DMJUs kasserer der er medlem i Gersagerparken.
Lørdag: Dagen begyndte med meget blødkogte æg, besøg hos Aldi for at købe forsyninger og så kom vi endelig hen til Gersagerparkens Modeljernbane, der holder til i stueetagen i en stor boligblok. Inden for døren blev vi mødt af synet af flere travle mennesker - der lige skulle nå de sidste forberedelser inden den officielle åbningstid.
Klubbens anlæg er bygget op med Märklin K-skinner i en stort dobbeltvredet ottetal med en sidebane med pendlerautomatik. Der er også et større vejsystem med Faller Car biler.
Det er tydeligt at det er en klub hvor elektronik og kørsel med togene er i højsædet. En af de smarte detaljer er et hjemmelavet kameratog hvor kameraet drejer med i kurverne og en projektør (kraftige lysdioder) tænder når lyset bliver for svagt. Klubben har også el-lokomotiver hvor pantograferne hæver og sænker alt afhængig af køreretningen. Klubbens medlemmer havde travlt med at fortælle om anlægget, kameratoget (vi skal ud og købe nye antenner til vores kameratog) og de forskellige elektroniske gimmiks anlægget er forsynet med. Udover de sædvanlige gratulanter fra andre modeljernbaneklubber - var der en pæn tilstrømning af lokale beboere, så klubben fik måske reddet sig et par medlemmer. Efter "lukketid" fortsatte arrangementet med kørsel på anlægget, indtil aftenen afsluttedes med grillpølser, øl, vin og vand.

Søndag: Kogte æg til morgenmad. Herefter tog vi ned for at bese Køge Hallerne. De blev bestilt, så næste år er der DMJU udstilling i Køge den første week - end i april.
Fra Køge gik turen tilbage til Gersagerparken - dog med et lille stop undervejs for at fotografere et par gammeldags lygtepæle, det er fantastisk at der stadigvæk findes trælygtepæle i Danmark!?
Efter et kort besøg i Gersagerparken vendte vi atter næsen hjemad, hvor vi efter 3½ times kørsel nåede klubhuset.
Billeder fra besøget.
Klubbens hjemmeside